حقایق جالبی که از آنها خوشتان خواهد آمد
“Terra Australias Incongnita” به معنی “سرزمین جنوبی ناشناخته”، اسم قبلی استرالیا بود که قدمت آن به زمان رومیان بازمیگردد. سواحل، گیاهخواری، فوتی (فوتبال استرالیایی)، نیکول کیدمن، کانگرو، اِستیو اِروین (چهرۀ سرشناس در حیات وحش)، خانۀ اپرای سیدنی، کریکت، بومیان، صحرا، مواد معدنی و شراب، مواردی هستند که استرالیا در حال حاضر بخاطر آنها شهرت دارد و البته که در استرالیا چیزهای بسیار بیشتری نیز وجود دارد.
در این مطلب ۵۰ حقیقت جالب را با شما در میان خواهیم گذاشت که شما را سرگرم و شگفت زده خواهند کرد.
۱. استرالیا ششمین کشور پهناور و تنها قارۀ تکملیتی در دنیاست.
۲. این باور وجود دارد که بومیان استرالیا، از ۴۰۰۰ تا ۷۰۰۰ سال قبل استرالیا را خانۀ خودشان میدانند.
۳. در ۱۸ ژانویه ۱۷۸۸ اولین گروه ، متشکل از ۱۱ کشتی از از انگلستان وارد خلیج بوتانی شدند. استرالیای غربی در خلیح سیدنی در تاریخ ۲۶ ژانویه ۱۷۸۸ پایه گذاری شد. امروزه این تاریخ به عنوان روز استرالیا جشن گرفته میشود و در آن استرالیاییها دور هم جمع میشوند و کشور و فرهنگشان را با افتخار گرامی میدارند.
۴. در سال ۱۸۶۸ آخرین گروه از محکومان وارد استرالیای غربی شدند و تعداد کل این افراد را به ۱۶۲ هزار مرد و زن رساندند.
۵. امروزه جمعیت استرالیا ۲۳ میلیون نفر است. از هر ۴ استرالیایی، ۱ نفر (۲۵%) در بیرون از این کشور بهدنیا آمده است. این کشور، بیشترین افراد مهاجر ساکن در یک کشور توسعه یافته را دارد.
۶. سد بزرگ مرجانی استرالیا واقع در کوئینزلند که به زیبایی خیره کنندهاش شهرت دارد، بزرگترین اکوسیستم زندۀ جهان است. این دیواره، بزرگترین سیستم صخرههای مرجانی دنیاست که متشکل از بیش از ۲۹۰۰ صخرۀ جداگانه و ۹۰۰ جزیره است که در فضایی به مساحت ۲۶۰۰ کیلومتر گسترده شده است.
۷. نشان ملی استرالیا شامل یک ایمو (شترمرغ استرالیایی) و یک کانگرو است. این باور که ایمو و کانگرو نمیتوانند به سمت عقب حرکت کنند و فقط میتوانند به سمت جلو راه بروند یا بپرند، باعث شده این حیوانات سمبل ملتی باشند که فقط به سمت جلو حرکت میکنند.
۸. استرالیاییها، حیواناتی که در نشان ملیشان هستند را میخورند.
۹. استرالیاییها، انگلیسیها را با عنوان “POMe” خطاب میکنند که در واقع مخفف کلمۀ انگلیسیِ prisoners of Mother England است.
۱۰. آلپ استرالیا یا کوههای برفی این کشور از کوههای آلپ سوئیس برفِ بیشتری میگیرند. کوههای برفی در جنوب شرقی نیوساوتولز واقع شدهاند.
۱۱. استرالیا تنها قاره در سیارۀ زمین است که هیچ آتشفشان فعالی ندارد.
۱۲. نِویل بونِر (Neville Bonner) اولین سناتور بومی استرالیاست که در سال ۱۹۷۱ انتخاب شده بود.
۱۳. قانون حق رأی کشورهای مشترک المنافع در سال ۱۹۰۲ تصویب شد و به زنان استرالیایی اجازۀ شرکت در اتنخابات پارلمان فدرال و رأی دادن در این انتخابات را داد.
۱۴. تا سال ۱۹۲۱ طول کشید که اولین زن وارد پارلمان استرالیا شود و اِدیث کوان (Edith Cowan) به عنوان اولین زن در پارلمان استرالیا، انتخاب شد.
۱۵. سالهای زیادی طول کشید تا اولین نخست وزیر زن در استرالیا انتخاب شود و جولیا گیلارد اولین و تنها نخست وزیر زن استرالیاست که در سال ۲۰۱۰ انتخاب شده است.
۱۶. استرالیا اولین کشوری است که ایدۀ ۸ ساعت کاری در روز را در سال ۱۸۵۶ معرفی کرد. بطور دقیقتر، ۲۱ آوریل ۱۸۵۶ یک روز تاریخساز شد که در آن ایدۀ ۸ ساعت کاری در روز بعد از یک کشمکش طولانی بین صنعتگران ساختمانی و پیمانکاران در صنعت ساخت و ساز و در ملبورن معرفی شد. این دستاورد برای استرالیا لقب “بهشت کارگران” را به ارمغان آورد.
۱۷. پل بندرگاه سیدنی (Sydney Harbour Bridge) یا Coathanget (جالباسی)، بزرگترین و عریضترین پل قوسی فولادی جهان است. این پل ۴۸.۸ متر عرض دارد و بر طبق کتابهای رکوردهای جهانی گینس، پهنترین پل طولانی در جهان است.
۱۸. از بین ۱۰ نوع از کُشندهترین مارهای جهان ۶ نوعشان در استرالیا یافت میشوند.
۱۹. عنکبوت تار قیفی سیدنی (Funnel-web spider) به عنوان کشندهترین عنکبوت در دنیا شناخته میشود. این عنکبوت تنها گونۀ عنکبوت است که در مدت تنها ۲ ساعت باعث مرگ میشود.
۲۰. باغ گیاه شناسی خارقالعادۀ آدلاید بزرگترین و قدیمیترین گلخانۀ دنیا را درنیمکرۀ جنوبی را دارد.
۲۱. شهر پِرت استرالیا، بالاترین تعداد سرانۀ میلیونرهای خودساخته را در جهان را دارد.
۲۲. سیستم تراموای مبلورن، دارای رتبۀ چهارم در جهان بوده و بزرگترین سیستم در قارۀ اروپا است. مسیر این تراموا ۲۴۴ کیلومتر (۱۵۲ مایل) است و ۴۵۰ واگن دارد.
۲۳. در جنگ جهانی اول، پارلمان ویکتوریا لایحۀ محدودیت موقتی ساعت را تصویب کرد که بر طبق آن مشروبفروشیهای عمومی (دولتی)، فروش الکل را در ساعت ۱۶:۰۰ متوقف کرده و علاوه بر این تمامی مشروب فروشیهای ملبورن در این ساعت تعطیل میشدند. این لایحه به عنوان “جرعۀ بزرگِ سریع ساعت ۶” مشهور شد و نشاندهنده دقیقه ۹۰ افراد قبل از تعطیلی مشروبفروشیها بود. البته این محدودیت در سال ۱۹۶۶ برداشته شد.
۲۴. کینگزپارک (King Park) در شهر پِرت یکی از بزگترین و زیباترین پارکهای درونشهری دنیاست.
۲۵. آدلاید، پایتخت استرالیای جنوبی به عنوان پایتخت عقیق استرالیا نیز شناخته میشود.
۲۶. ملبورن کاپ، یک تعطیلی رسمی در ایالت ویکتوریاست که در آن مسابقۀ اسب سواری برگزار میشود. اولین دور این مسابقات در سال ۱۸۶۱ بود و این مسابقات همچنان و هر ساله در اولین سهشنبۀ نوامبر برگزار میشود. ملبورن کاپ به عنوان “مسابقه ای که یک ملت را متوقف می کند” نیز نامیده میشود.
۲۷. استرالیاییها در سال ۲۰۱۱ از طرف اکونومیست دارای بالاترین نرخ قماربازی در دنیا معرفی شدند و مبلغ پرداختی تخمینی به ازای هر نفر ۱۲۰۸ دلار در سال ۲۰۱۰ بود.
۲۸. بزرگترین جمعیت یونانی در دنیا و در خارج از یونان، را می توان در ملبورن استرالیا پیدا کرد.
۲۹. قبل از ورود اروپاییان به استرالیا، حدود ۲۵۰ زبان توسط بومیان این کشور صحبت میشده که امروزه حدود ۵۰ عدد از این زبانها زنده هستند.
۳۰. در حال حاضر بیشتر از ۲۰۰ زبان در استرالیا صحبت می شود. زبانهای ایتالیایی، یونانی، کانتونی (از گویشهای چینی)، ماندارین، عربی و ویتنامی از رایجترین زبانهایی هستند که علاوه بر انگلیسی در استرالیا صحبت میشوند.
۳۱. ۱۵ نفر از برندگان جایزۀ نوبل در استرالیا هستند که بالاترین نرخ در میان کشورهای جهان است.
۳۲. لورنس بِراگ (Lawrence Bragg) از شهر آدلاید، جوانترین برندۀ جایزۀ نوبل در تاریخ این جوایز است. وقتی او مفتخر به دریافت جایزۀ نوبل فیزیک به همراه پدرش، ویلیام براگ (William Bragg) در سال ۱۹۱۵ شد، جوانی بود که فقط ۲۵ سال سن داشت.
۳۳. ویکتوریا با عنوان “ایالت باغ” در استرالیا شناخته میشود که باغها و پارکهایی دارد که در مساحتی بیش از ۴۸۰ هکتار گسترده شدهاند که بزرگترین فضای باز در سیارۀ زمین است.
۳۴. ملبورن خاستگاه اولین گیاهخواران، وِجِمیمایت (Vegemite، نوعی غذا استرالیایی به زنگ قهوهای تیره و بسیار غلیظ که از عصاره مخمر آبجو، عصارههای گیاهی و انواع ادویه درست میشود)، اسکناسهای پلاستیکی، کمربند ایمنی ماشین، الکلسنج تنفسی، دریل برقی، Hills Hoist، ماشینهای شاسی بلند و گوش بیونیک است.
۳۵. بومرنگ، از اختراعات بومیان استرالیا، یکی از بزرگترین نوآوریهای بشری است. بومرنگ شکلی شبیه به بال یک پرنده دارد که سطح بالایی آن از سطح زیرینش بزرگتر است و این ویژگی به این وسیله این امکان را میدهد که وقتی در هوا پرتاب میشود، پرواز کند.
۳۶. تنها ۷ سال بعد از اختراع هواپیما توسط برادران رایت، مخترعان استرالیایی اولین پرواز مکانیکی و کنترل شده را انجام داده و هواپیمایی ساختند که تماماً توسط استرالیاییها طراحی و ساخته شده بود. ساخت اولین فیلم بلند، روش تولید و پردازش پنیسیلین برای آمادهسازی به منظور استفاده در درمان افراد، سونوگرافی، توالت فرنگی با سیفون دوحالته، صندلی ایمنی کودک، لنزهای تماسی، مودمهای هوشمند، وایفای و سایر موارد از جملۀ دیگر اختراعات قابلتوجه استرالیاییها هستند.
۳۷. ملبورن، تنها شهر در دنیاست که ۵ مکان ورزشی مطابق با استاندارد بینالمللی دارد که عبارتند از: زمین کریکت ملبورن، استادیوم اتحاد (ماروِل)، راد لیور آرِنا، هایسِنس آرِنا و پارک المپیک در پارک ملبورن.
۳۸. تخمین زده شده در مناطق کلانشهری در استرالیا در هر کیلومترمربع ۶ تا ۲۳ روباه وجود دارد که بالاترین میزان در بین کشورهای غربی است.
۳۹. لونا پارک ملبورن، قدیمیترین شهربازی دنیاست که بخش خصوصی مدیریت آن را دارد.
۴۰. استرالیاییها عاشق پایِگوشت (meat pie) هستند و سالانه ۲۶۰ میلیون پایِگوشت میخورند.
۴۱. استرالیا بیش از ۱۰.۰۰۰ ساحل دارد که استرالیا را تبدیل به محلی شگفت انگیز برای گشت و گذارهای ساحلی کرده است.
۴۲. استرالیا از نظر میزان پرورش انگور، در رتبۀ دوم جهان، بعد از فرانسه قرار دارد.
۴۳. استرالیا چهارمین صادرکنندۀ بزرگ مشروب در جهان است که حدود ۷۵۰ میلیون لیتر شراب را در سال به بازارهای بینالمللی صادر میکند.
۴۴. اولورو یا صخرۀ آیرز، یکی از دیدنیترین نقاط طبیعی استرالیاست که بیش از ۶۰۰ میلیون سال پیش ایجاد شده است. این صخره درابتدا در اعماق دریا واقع شده بود اما در حال حاضر در ۳۴۸ متری بالای زمین قرار گرفته و حدود ۲.۵ کیلومتر از آن نیز در زیرِزمین واقع شده است.
۴۵. استرالیا به عنوان یکی از چاقترین کشورهای جهان رتبهبندی شده است که ۱۴میلیون نفر از جمعیت این کشور دارای اضافه وزن یا چاقی هستند.
۴۶. در سال ۲۰۱۳ کشور استرالیا از نظر “شاخص کیفیت زندگی” و به انتخاب واحد اطلاعات اکونومیست، در رتبۀ دوم قرار گرفت. این شاخص بر تعیین کشورهایی تمرکز دارد که بهترین فرصتها و موقعیتها را برای یک زندگی سالم، امن و موفق ارائه میدهند و این بدان معناست که بچههایی که در سال ۲۰۱۳ در استرالیا متولد شدهاند، در رتبۀ دوم خوشبختترین افراد در دنیا هستند آن هم بعد از بچههای متولد در کشور سوئیس. رتبه استرالیا در سال ۲۰۱۹ به رده چهارم تنزل پیدا کرد.
۴۷. ایالت تاسمانی در استرالیا تمیزترین و خالصترین هوای دنیا را دارد.
۴۸. در سال ۲۰۱۳ عنوان ”بهترین شهر برای زندگی” برای سومین بار متوالی به ملبورن رسید.
۴۹. جشنوارۀ مومبا (Moomba) یکی از بزرگترین فستیوالهای فرهنگی در ملبورن است.
۵۰. مانند بسیاری از کشورهای دیگر، استرالیا هم قانونهای عجیب و غریب زیادی دارد. چند مثال از این قانونها عبارتست از :
- بعد از غروب آفتاب، پوشیدن دمپایی لاانگشتی در مکانهای عمومی در ایالت ویکتوریا غیرقانونی است.
- در ایالت کوئینزلند راهرفتن در سمت راست پیادهرو غیرقانونی است.
- جاگذاشتن سوئیچ ماشین در داخل خودروی بدون سرنشین در ایالت نیوساوتولز غیر قانونی است.
- در استرالیا برای تعویض لامپ، فقط تکنکسینهای برق دارای مجوز، مجاز به این کار هستند.
- در نحوۀ اجرای این قوانین هم، شک و ابهامهای خاصی وجود دارد و سختی در اجرای آنها صورت نمیگیرد.